Auktionen

En realtidsauktion fungerar på samma sätt som en vanlig klubbauktion, skillnaden är att allt utspelas på nätet. Istället för att närvara på plats och bjuda, så bjuder du via datorn, surfplattan eller din smartphone vart du än befinner dig. Har du inte möjlighet att vara närvarande under auktionen går det givetvis bra att lägga förhandsbud fram tills auktionsstart klockan 18:00

Auktionen hanterar fem utrop åt gången och du bjuder på de föremål som intresserar dig. Beräknad tid är cirka 40 sekunder per fem objekt, det gäller därför att vara uppmärksam så att du inte missar ett föremål. När ett nytt bud läggs, förlängs budtiden automatiskt med 20 sekunder för att ge motparten tid att bjuda. Allting sker per automatik och du behöver inte göra något mer än att klicka på bud-knappen för att lägga ditt bud.

Systemet visar löpande vad nästa budnivå är. Budet är bindande och du får direkt veta om ditt bud är mottaget. Om ditt bud är tillräckligt högt för att vara ledande visas ditt budbelopp och ditt kundnummer.

Du kan logga in 30 minuter innan start för att bekanta dig med realtidsauktionens funktioner och utseende. Tänk på att du alltså måste logga in på realtidsauktionen och inte vara kvar på förhandsbudgivningssidorna.

Vid två lika bud äger det bud som registrerats först företräde. Kontrollera alltid att det vinnande budet är DITT bud!
Observera att så länge du har det ledande budet kan du inte lägga nya bud.